Het Tuckerpoolsysteem, is een uit Amerika afkomstig systeem waarbij gebruik wordt gemaakt van gedemineraliseerd water. (water dat geheel gefilterd wordt waardoor het helemaal vrij is van mineralen ook wel osmosewater genoemd).

Het wordt ook wel telescoopglasbewassing  genoemd aangezien het, door de stok te verlengen, mogelijk is om tot 15 meter hoog ramen te wassen.

Als vakjargon voor dit systeem wordt ook wel eens de term osmosesysteem gebruikt.

Dit systeem heeft een aantal voordelen ten opzichte van een hoogwerker. Het neemt minder ruimte in, is goedkoper en er zijn minder eisen aan de ondergrond.

Wat is osmose water

Omgekeerde osmose is het meest geperfectioneerde filtersysteem voor de productie van zuiver water. Het is een milieuvriendelijke oplossing en verbruikt geen chemicaliën.

Water wordt onder druk door een halfdoorlatende celwand geperst waardoor verontreinigingen zoals bacteriën, chloor, metalen en gif achterblijven.

Deze verontreiniging wordt weggespoeld als afvalwater. De ratio afvalwater/zuiver water hangt af van het systeem. De omgekeerde osmosetechniek zorgt voor zeer schoon drinkwater dat 98% zuiver is van verontreiniging.

Het resultaat is dat op den duur minder makkelijk atmosferische vervuiling hecht.

Waarom osmose

Meer dan 90% van de onzuiverheden aanwezig in het water worden verwijderd: lood, nitraat, chloor, sulfaat, onkruidverdelgers, insecticiden, bacteriën.

Wat ook de herkomst van het water voor uw huishouden is (bronwater, putwater), meestal hebt u geen idee welke elementen het bevat.

Wat doet osmosewater

Het Osmosewater filtert meteen de bevuiling uit het oppervlak, omdat het osmosewater al deels het werk doet, is verder enkel nog licht borstelen en afspoelen nodig.

Bij zware bevuiling, zoals mos, heeft osmosewater een kleine inwerktijd nodig. Oppervlaktes die vaak op een traditionele manier zijn schoongemaakt kunnen bruisen, omdat het osmosewater de bevuiling eruit filtert.

Als dit water in contact komt met een oppervlak, neemt het gemakkelijk allerlei bestanddelen op, en laat het een proper, streep loos oppervlak achter. Door osmosewater te gebruiken vermijden we detergenten, die uw waterputten zouden kunnen vervuilen.

Een belangrijk aspect is dat er geen chemisch additief wordt toegepast. Hierdoor zal alleen atmosferische vervuiling via de gevel naar beneden lopen en geen milieu belastende toevoegingen. Het resultaat is dat op den duur minder makkelijk atmosferische vervuiling hecht.